Hjärta av jazz

 
 
Förra veckan när jag borde ha pluggat råkade jag gå förbi Pocketshop och köpte den här. Kunde inte sluta läsa så jag läste ut den på två dagar. Det känns som ett bra betyg. 
 
Hjärta av jazz handlar om en flicka som kallas Steffi. Hon går i nian på en skola på landsbygden utanför Karlstad. Hon blir kallad lebbhora, horunge och äcklig i skolan. En dag hör hon toner av Povel Ramel utanför ålderdomshemmet och börjar prata med en äldre man som lyssnar på just det på sin grammofon. Steffi och gubben, som heter Alvar, blir vänner och pratar om jazz, musik, hur det var i Stockholm på 40-talet och om Anita. Steffi får äntligen en vän och drömmarna om att fly ifrån hålan mot Stockholm och satsa på musiken tar fart i henne. 
 
Steffi spelar bas och leker med orden, rimmar på sånt som ska bli en låt någon gång. 
 
Alvar berättar om Stockholm 1942 när han först kommer dit och möter Erling som berättar hur man skaffar en tjej. 
 
Steffi är hård. Hård som sten. 
 
 
Alvar berättar om sin stora kärlek. 
 
 
För Anita, hon har hjärtat fullt av jazz. 
 
 
Och som Povel säger:
”Och likaså en enda gång du möter just den vän du behöver”.
 
Det var dagens boktips det. 
Tjing!
 
 
 
Translation: A book I recently read about a girl who dreams about jazz and Stockholm. She is being bullied in school and feels all alone. One day she hears jazz from a window at the elderly home. She meets Alvar, an old man who tells her about jazz, music, Stockholm in the 40s and about Anita, his one and only love. They all have a heart full of jazz.  
 

0 reaktioner till “Hjärta av jazz”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *