Båda ögonen öppna

 
 
bananpankakor1
 
 
 
Klockan ringer. Först en gång. Sen två. Som blir till fyra fem sex gånger. Kanske en sjunde gång. Jag stänger av alarmet gång på gång. Ett öga öppnas sakta. Trevande. Måste jag gå upp? Jag tar tag i mobilen för att kolla vad som hänt under natten. Fortfarande bara ett öga öppet. Kollar mejl, instagram och facebook. Scrollar ner för att se vad jag missat. Men ett öga vill fortfarande inte vakna. Kanske måste blunda lite till. Nej, Elsa Lisa Larson, det får du inte, skriker det i mitt huvud. Vissa dagar lyssnar jag inte utan somnar lätt om. Andra dagar, som igår när jag hade lite mer tid, tar jag en bok och läser. Eller fixar frukost i sängen. Eller kollar på en serie jag börjat kika på. Igår hade jag tid. Eller jag tog mig tiden snarare. Med båda ögonen öppna svängde jag ihop bananpannkakor med nutella och hallon. Lite yoghurt med kardemumma i plus ett glas juice och sen hade jag en hel hotellfrukost kändes det som. Det är de bästa dagarna. När jag kan öppna båda ögonen och känna att jag har tiden. Tid för det bästa jag vet. Frukost. 

 

bananpannkakor2
 
 
bananpannkakor3
 
 
 
 
 
För två portioner behövs: 
2 bananer
4 ägg
en nypa salt
en nypa vanlijsocker
en nypa kardemumma (om man vill)
 
Mosa bananerna och tillsätt allt annat. Vispa ihop och stek i kokosolja. Så himla gott. Och så enkelt! Inga konstigheter. 
 
Tjing!
 
 
 
Translation:  Banana pancakes for breakfast yesterday. 

0 reaktioner till “Båda ögonen öppna”

  1. Så gott. Och jag håller med – de dagar man tar sig tiden till att faktiskt kliva upp, laga god frukost och läsa, de är de allra bästa dagarna. Måste även berömma dig för den lyckade formen på bananpannkakorna. Mina blir alltid så hemska!!! Kram på dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *