Monthly Makers: Återbruk!

 
Dags att visa månadens kreation i Monthly Makers. Jag är en sucker för spets och har under en längre tid samlat på små spetsdukar som jag hittat på olika loppisar och second hand-butiker. Har tänkt att jag antingen ska göra en större duk eller en lampa. Har även haft en lampskärm liggandes hemma sen några år tillbaka som jag ville göra något med. Den hade inte ens en upphängningsanordning. Plus att jag sparat en extra sladd i tyg med tanken att jag ska göra en lampa snart. Två år senare.
 
Sagt och gjort, jag tog min lamskärm, köpte en anordning (som var lite för liten) och fäste den med metalltråd och en plastremsa. Som ny! Sydde sen ihop alla små dukar och såg till att de passade formen på lampskärmen. Doppade dem i sockerlag och lät dem stelna på skärmen. Fäste små nålar här och där för att få dem att fästa bättre. Efter några dygn hade den stelnat helt och jag behövde inte ens sy några extra stygn. Yay!
 
Och lampan, ja den ser ut såhär:
 
 
aterbruk5monthly
 
aterbruk8
 
 
Har dock ingen exakt plats för den än så jag provade att hänga upp den i köket. Fint va? 
 
aterbruk3
 
aterbruk4
 
Den får så himla fint ljus och spetsen återspeglas på väggen. Visst ser man inte att anordningen inte alltid sett ut såhär? 
 
Hoppas ni tyckte den var fin! Jag är supernöjd!
Vad har ni gjort för något på temat återbruk?
 
Alla kreationer länkas i månadens värd, Annica. Ska bli så spännande att se vad alla hittat på!
 
 
 
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: This months creation for Monthly Makers

0 reaktioner till “Monthly Makers: Återbruk!”

  1. Men Elsa, wooooow vad vacker! Är lite arg över att min (för jag klädde också om en lampskärm) inte fick hälften så proffsig finish trots att jag hade en mycket enklare form. Nåväl. Superdupermegavackert och PERFEKT för att jaga bort februaris sista skuggor!

  2. JÖSSES vilken grej! Och kan verkligen tänka mig att mönstret runtomkring den är helt magiskt att vara i. Som på sommardagar när en sitter under ett träd i halvskugga, ungefär. Eller glittret under vatten. Den är helt fantastisk!

  3. Men gud så tjusigt det blev! Är lite ledsen för jag hade ingen kreativitet kvar att lägga på den här månadens tema – all min fantasi har gått åt till D-uppsatsskrivande och får väl vara så några månader till. Håller i sakta mak på att sy om en klänning, det är vårens grej 🙂

  4. Det här blev verkligen så HIMLA fint! Ser ut att passa perfekt hemma hos dig 🙂 Tyckte dessutom verkligen om att få läsa ditt inlägg här ovan och lära känna dig lite bättre!

  5. Hej Elsa! Jag vill gärna ha med bild på din lampa i föreläsningen på FU. Kan du skicka den sista bilden i inlägget i stort format till alicia(a)sivertsson.se?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *